Ajax laat tegen Vitesse na koppositie te pakken in Eredivisie, 2 goals Million Manhoef

Sjors Tanis • 22:56, 09-11-2022 / Laatste Update: 12:48, 08-01-2024

Ajax is het spoor bijster. De Amsterdammers verloren zondag de topper tegen PSV (1-2), konden woensdag alsnog koploper worden in de Eredivisie, maar dat ging niet door. De ploeg van trainer Alfred Schreuder speelde in de eigen Johan Cruijff ArenA gelijk tegen Vitesse: 2-2. Million Manhoef scoorde 2 keer voor de Arnhemmers.

De koppositie in de Eredivisie blijft voor PSV. De Eindhovenaren hebben 30 punten na 13 wedstrijden, Ajax volgt met 1 punt minder. Vitesse heeft 12 punten. Er is nog 1 speelronde te gaan voor de winterstop (en dus het WK).

Tadic lijkt Ajax op weg te helpen, Manhoef beslist anders

Ajax begon nog voortvarend in Amsterdam tegen Vitesse. Al na iets meer dan 5 minuten scoorde aanvoerder Dusan Tadic. De Serviër tikte de bal na een afgemeten voorzet van Steven Bergwijn tegen de touwen: 1-0. Vitesse leek rijp voor de slacht, maar niets bleek minder waar. In de 25e minuut ontsnapte Manhoef aan de Amsterdamse defensie en de Vitesse-speler scoorde: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Invaller Lucca redt punt voor Ajax

In de 2e helft drong Ajax aan, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Weer lag het helemaal open achterin en weer profiteerde Manhoef: 1-2. De thuisploeg leek op weg naar een afgang voor eigen publiek, maar invaller Lorenzo Lucca beperkte nog enigszins de schade. Hij kopte raak na een voorzet van Daley Blind, een andere invaller: 2-2. Lucca scoorde ook al tegen PSV.

Diep in blessuretijd kreeg invaller Brian Brobbey nog een kans, maar hij trof de paal. Eerder in het duel had Ajax ook al 3 keer de lat of paal geraakt. Het publiek was na afloop echter keihard en riep massaal: 'schaam je kapot'.

Check hier de 1-2:

Op identieke wijze maakt Million Manhoef zijn tweede ⚡️

Lorenzo Lucca maakt niet veel later de 2-2! Wat gaan we nog beleven in Amsterdam?#ajavit