Aston Villa blijkt maatje te groot voor AZ: check hier de nieuwe stand in de groep

Rick Kraaijeveld • 22:42, 26-10-2023 / Laatste Update: 04:13, 08-01-2024

AZ heeft donderdagavond 1-4 verloren van Aston Villa in de Conference League. Bij rust stond het 2-0 en vlak na rust werd de score uitgebreid naar 0-4. Via basisdeubant Ibrahim Sadiq werd er nog wat teruggedaan, maar er zat niets meer in.

Aston Villa was vanaf moment 1 al te goed voor AZ en strafte elk individueel foutje af, binnen 23 minuten stond het al 0-2 voor Aston Villa via Leon Bailey en de Belg Youri Tielemans. Na 10 minuten in de 2e helft stond het al 0-4 voor Villa via Ollie Watkins en aanvoerder John McGinn. Sadiq scoorde nog voor AZ.

Stand groep AZ Conference League

AZ staat na deze 3e speelronde laatste in de groep vanwege een slechter doelsaldo dan Zrinjski Mostar dat later op de donderdag met 1 doelpunt verschil van Legia Warschau verloor. De verschillen blijven echter heel klein, dus alles is nog mogelijk in deze poule.