AZ verslaat Feyenoord in boeiend voetbalgevecht

BSR Agency

Bart van der Wijst • 19:48, 24-01-2021 / Laatste Update: 19:12, 04-01-2024

AZ is na een boeiend voetbalgevecht met Feyenoord een plek geklommen in de Eredivisie. In de Kuip was er er een hoop spektakel, veel gemiste kansen en ook veel goals. AZ won met 3-2.

Vanaf minuut 1 lag het tempo hoog en het was AZ dat als eerste op het scoreformulier kwam. Jesper Karlsson zette de uitploeg op voorsprong.

Kansen over en weer

Daarna zocht Feyenoord de aanval en probeerde AZ er bij een slordigheidje van de Rotterdammers snel uit te komen. Dat leverde kansen op voor beide ploegen. Uiteindelijk kwam Feyenoord op gelijke hoogte door Nicolai Jørgensen. De spits, die in de belangstelling staat van Galatasaray, frommelde de bal over de lijn: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Snelheid Boadu

Na de pauze lag de bal al binnen 1,5 minuut in het netje. Myron Boadu rondde een vlijmscherpe voorzet van Fredrik Midtsjø af. Dus kon Feyenoord weer in de achtervolging. Dat leverde kansen op voor Mark Diemers. De 1e kans werd gered door Marc Bizot, poging 2 vloog er wel in. Lang kon Feyenoord niet genieten van die stand, want via weer Boadu - na een razendsnelle counter - werd het 2-3.

Dat was ook de laatste treffer van de wedstrijd, al had Teun Koopmeiners er nog 2-4 van kunnen maken. Hij schoot een penalty in de blessuretijd echter richting de Coolsingel.