Blunderende doelman FC Emmen is de VAR en ploeggenoot De Leeuw eeuwig dankbaar

BSR Agency

Martijn Baars • 22:58, 05-03-2021 / Laatste Update: 20:11, 04-01-2024

FC Emmen-keeper Michael Verrips dankt ploeggenoot Michael de Leeuw extra hard vrijdagavond. De doelman leek met zijn blunder verantwoordelijk voor de eerste nederlaag in 3 duels voor de nummer laatst van de Eredivisie. Maar dankzij een penalty diep in blessuretijd pakte FC Emmen alsnog een punt tegen Sparta: 1-1.

De degradatiestrijd werd afgelopen weken extra spannend gemaakt door de nummer laatst. FC Emmen won achtereenvolgens van PEC Zwolle (3-2) en FC Utrecht (0-1). Tegen Sparta, dat maar 2 punten pakte in de laatste 7 duels, leek het lang zelfs weer een nederlaag te worden.

Blundertje van de keeper

Maar niks bleek minder waar. Ondanks 70 procent balbezit, kwam de thuisploeg op achterstand. Vlak voor rust scoorde Laros Duarte, na een blunder van doelman Michael Verrips van FC Emmen. Hij leek een schot van 25 meter prima tegen te houden, maar hij zag tot zijn schrik het schot van Duarte via zijn lichaam in de andere hoek rollen: 1-0.

Stand onderin

Daar bleef het bij tot de 3e minuut van de blessuretijd. Spartaan Auassar maakte hands en na ingrijpen van de VAR gaf scheidsrechter Danny Makkelie alsnog een strafschop. In 90+6 scoorde Michael de Leeuw de pingel en werd het 1-1.