Blundertje van Bijlow leidt zege van Vitesse op Feyenoord in

Marcel Roes • 22:57, 15-01-2022 / Laatste Update: 01:33, 12-12-2023

Feyenoord heeft zaterdagavond in De Kuip schade opgelopen: Vitesse won met 0-1. De enige goal van de match werd gemaakt door Loïs Openda.

In de 1e helft was het hoogtepunt voor de tv-kijkers nog wel het vuurwerk dat neerdaalde in De Kuip. Scheids Allard Lindhout vond dat er na een minuutje wel weer verder kon worden gespeeld.

In de 69e minuut was het raak voor de gasten. Loïs Openda profiteerde van een slippertje van Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Bij het uitkomen liep hij verdediger Pedersen in de weg. Openda kreeg vrij spel: 0-1.

Til

5 minuten later dacht Guus Til de gelijkmaker binnen te hebben gewerkt. Maar de VAR vond van niet: Kamphuis meende dat Cyriel Dessers deelnam aan het spel en dat veroorzaakte een buitenspelsituatie.

Riechedly Bazoer

In de 89e minuut ging Vitesse-speler Riechedly Bazoer naar de kant. Tomas Hajek kwam in het veld. Misschien waren het de laatste minuten voor Bazoer in geelzwart, want Feyenoord lijkt hem aan te willen trekken.

3 punten

En zo verkleint Vitesse de achterstand op Feyenoord van 6 naar 3 punten. Omgekeerd kunnen PSV (3) en Ajax (4) hun voorsprong op de Rotterdammers zondag uitbouwen.

FC Twente

FC Twente won zaterdag met 2-0 van Heerenveen en heeft nu 1 punt minder dan Vitesse (en dus 4 punten minder dan Feyenoord).

RKC verslaat Go Ahead

RKC Waalwijk won met 2-0 op bezoek bij Go Ahead Eagles. De goals kwamen van Finn Stokkers en Michiel Kramer. Opmerkelijk was dat keeper Etienne Vaessen de assist verzorgde bij het openingsdoelpunt.

Na 19 wedstrijden heeft Go Ahead 2 punten meer dan RKC.