Brian Brobbey schiet Ajax bij rentree naar makkelijke zege op FC Utrecht

Brian Vesseur • 15:10, 16-01-2022 / Laatste Update: 11:24, 08-01-2024

Sébastien Haller is op de Afrika Cup, Danilo zit niet bij de selectie en dus moest Brian Brobbey het zondagmiddag meteen laten zien. En dat deed hij: de huurling van RB Leipzig scoorde 2 keer tegen FC Utrecht. Ajax won het uitduel met 3-0.

FC Utrecht was tot deze wedstrijd nog ongeslagen in eigen huis. De droom om dat zo te houden spatte al snel uiteen: binnen 18 minuten stond Ajax op een 2-0-voorsprong. Het was Antony die het openingsdoelpunt maakte, Brobbey kopte even later de 2-0 binnen op aangeven van Dusan Tadic.

Brobbey scoorde aan het begin van de 2e helft nog een keer, wederom na een voorzet van Tadic. Voor de Servische aanvoerder betekende dat alweer zijn 13e assist van het seizoen.

Maeda

De nieuwe aanwinst van FC Utrecht, Naoki Maeda, moest al vroeg naar de kant met een blessure. Later werd bekend dat de huurling van het Japanse Nagoya Grampus naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Van Axel Dongen

In de 86e minuut kwam Amourricho van Axel Dongen in het veld. Het betekende het debuut voor de 17-jarige aanvaller van Ajax.