🎥​ | Champions League is alles voor PSV en Cody Gakpo: ‘Dan blijf ik denk ik wel’

6 augustus 2022

Getty Images
Cody Gakpo

Cody Gakpo was met 2 goals belangrijk voor PSV, dat met 4-1 won van FC Emmen. Toen trainer Ruud van Nistelrooij hem naar de kant haalde, scandeerden de supporters 'Cody moet blijven'. De 22-jarige aanvaller heeft nog altijd geen knoop doorgehakt over zijn toekomst.


"Ik heb volgens mij nergens verteld dat ik definitief wegga. Als we Champions League halen, dan is het aannemelijk dat ik blijf", zei Gakpo bij ESPN. "Wie weet hoe het gaat lopen. We moeten kijken hoe het zich gaat ontwikkelen rondom een eventuele transfer."

Eerst Monaco
Verder wilde hij niet te veel kwijt over zijn toekomst. Dinsdag staat de return in de 3e voorronde van de Champions League tegen AS Monaco (1-1 in Monaco) te wachten. "Dit is een heel belangrijke wedstrijd", stelde hij. "We moeten als PSV proberen Champions League te halen."

Goede generale
PSV kende een goede generale repetitie met de 4-1-zege op FC Emmen. Gakpo scoorde 2 keer, waarna hij werd gewisseld. Trainer Van Nistelrooij gunde zijn sterspeler rust, Ibrahim Sangaré hoefde zelfs helemaal niet in actie te komen.  "Ik had graag mijn 3e gemaakt", aldus Gakpo. "Ik snap het wel. We hebben alle krachten nodig."