Clublegende Ruud van Nistelrooy definitief hoofdtrainer van PSV: ‘Altijd mijn doel geweest’

30 maart 2022

Pro Shots

PSV heeft definitief wereldkundig gemaakt dat clublegende Ruud van Nistelrooy vanaf komende zomer voor de groep staat als hoofdtrainer. Dan volgt de oud-voetballer Roger Schmidt op, die er na 2 jaar mee stopt. Van Nistelrooy tekent een contract tot de zomer van 2025.


Van Nistelrooy, nu nog trainer van Jong PSV, was na het aangekondigde vertrek van Schmidt dé droomkandidaat in de ogen van de PSV-directie. De oud-international zelf was in eerste instantie niet zo happig, alleen na goede gesprekken met de toekomstig algemeen directeur Marcel Brands ging hij alsnog overstag.

Droom die uitkomt
"Mijn doel is altijd het hoofdtrainerschap bij PSV geweest", sprak Van Nistelrooy in een eerste reactie op zijn nieuwe baan. "Ik ben de afgelopen jaren intensief begeleid door de club en in het bijzonder door Toon Gerbrands. Ik had de overtuiging dat ik mijn eigen trainersloopbaan volledig kon regisseren en daarbij paste nog 1 seizoen extra ervaring als trainer van Jong PSV. Maar het blijkt niet te regisseren. Dit is het moment", aldus de oud-spits.

"PSV slaat deze zomer een nieuwe weg in en daar wil ik onderdeel van uitmaken. Gesprekken met de voltallige directie en Raad van Commissarissen hebben mijn beeld over de eenheid en ambitie om op lange termijn iets bijzonders neer te zetten met PSV gesterkt. Ik ben er klaar voor om de club daarbij als hoofdcoach te leiden."

Technische staf
Van Nistelrooy krijgt bij PSV hulp van Fred Rutten, die terugkeert in Eindhoven als assistent-trainer. André Ooijer wordt ook de rechterhand van Van Nistelrooy, evenals de van Willem II-overkomende Javier Rabanal.

PSV-legende
Van Nistelrooy speelde in zijn carrière als voetballer 90 officiële wedstrijden voor PSV, daarin scoorde hij 77 keer. Daarmee verdiende hij een transfer naar Manchester United. Nadat hij in 2012 stopte met voetballen keerde hij terug bij PSV als jeugdtrainer.