Dessers levert Feyenoord deze keer slechts 1 punt op: hij scoort maar mist ook tegen Groningen

Eimert Pruis • 23:55, 05-03-2022 / Laatste Update: 23:16, 11-12-2023

Feyenoord heeft na de nederlaag bij AZ (2-1) weer puntenverlies geleden in de Eredivisie. Deze keer wisten de Rotterdammers in De Kuip niet van FC Groningen te winnen. Supersub Cyriel Dessers maakte nog wel gelijk, maar miste ook grote kansen op de winnende: 1-1.

Feyenoord begon slecht aan de partij en kwam terecht op achterstand. De jongeling Bjorn Meijer (18), die vorige week tegen Willem II (1-0) nog de matchwinner was, gaf deze keer de assist. Michael de Leeuw gleed de bal in het doel.

Van Boekel wil geen penalty geven

Vervolgens was het eenrichtingsverkeer op het doel van Peter Leeuwenburgh. Alireze Jahanbakhsh dacht aan een penalty toen hij werd neergehaald in de 16, maar de scheidsrechter Pol van Boekel vond het te licht. Vervolgens dacht iedereen in De Kuip dat er toch nog met 1-1 gerust zou gaan worden. Guus Til, Tyrell Malacia en Luis Sinisterra vuurden op goal, maar Leeuwenburgh had telkens een antwoord in huis.

Eenrichtingsweg draait mee na de rust

Er was zaterdagavond een eenrichtingsweg neergelegd in De Kuip. En die werd in de rust even omgedraaid. Zodat Feyenoord ook in de 2e helft vol kon drukken op de verdediging van Groningen. Het moment van vallen moest komen en natuurlijk was daar dan Cyriel Dessers. Hij kwam in de 55e minuut in het veld voor de nog altijd ongelukkig Bryan Linssen. Een kwartiertje later maakte de Belgische pinchhitter gelijk.

Leeuwenburgh redt, Dessers mist

In het vervolg werd de druk bijna onhoudbaar groot, maar gelukkig voor Groningen was daar Leeuwenburgh. En ook een beetje Dessers. Want zo goed als hij begon, daarna begon hij ook met kansen te verprutsen. Zo ging hij alleen op Leeuwnburgh af, maar treuzelde de Belg teveel en liep hij zichzelf weer vast. Ook kon hij vrij inkoppen, maar raakte de bal de paal.

Groningen blij, Feyenoord sip

Omdat ook Sinisterra en Lutsharel Geertruida kansen misten en Van Boekel een handsbal niet beoordeelde als een handsbal bleef het bij 1-1. Groningen blij, Feyenoord treurt. In 2 wedstrijden hebben de Rotterdammers bijna alles weggegooid waar het dit seizoen aan gebouwd had. Wat rest is het behouden van de 3e plaats. Het verschil met nummer 4 AZ is nu nog 4 punten, maar kan zondag 1 punt worden als AZ bij NEC wint.