Deze Ajax-speler staat op scherp tegen Sporting en moet dus oppassen voor schorsing

7 december 2021

Pro Shots
gele-kaart-ajax-schorsing-op-scherp-sporting-timber

Het is nog maar de vraag welke spelers Erik ten Hag in de basisopstelling zet bij Ajax tegen Sporting. De Amsterdammers én de Portugezen zijn allebei al door naar de achtste finales in de Champions League en spelen dus alleen om coëfficiënten en een flinke zak geld. Maar als Jurriën Timber start bij Ajax, moet hij waken voor een gele kaart.


De centrale verdediger is de enige speler van de Amsterdammers die tegen de Portugezen op scherp staat en bij een gele kaart de eerste achtste finale mist. Waarschijnlijk weet trainer Ten Hag dit ook en zal hij tegen Sporting kiezen voor Perr Schuurs in de verdediging.

Andere gele kaarten
Sebastien Haller en Lisandro Martinez staan allebei op 1 kaart en kunnen zich dus wel 1 gele kaart permitteren. Edson Alvarez keert tegen Sporting juist weer terug van een schorsing na zijn 3e gele kaart tegen Dortmund. Hij is bij een 5e gele kaart weer geschorst.

Tot ná de kwartfinale
Gele kaarten blijven in de Champions League staan tot ná de kwartfinale. Scheidsrechter bij Ajax-Sporting is de Italiaan Davide Massa. Dusan Tadic doet zeer waarschijnlijk niet mee met Ajax.