Deze middenvelders had bondscoach Frank de Boer nog op kunnen roepen als vervanger van Van de Beek

8 juni 2021

Pro Shots

Bondscoach Frank de Boer heeft besloten geen vervanger op te roepen voor Donny van de Beek, die dinsdag buiten de selectie voor het EK viel met een blessure. Daardoor gaan er niet 26 maar 25 spelers namens Oranje aan het EK deelnemen. Maar met zo weinig middenvelders in de selectie, was een vervanger geen slecht idee geweest.


Zonder Van de Beek blijven er nu namelijk nog 6 middenvelders over: Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Marten de Roon, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en Teun Koopmeiners. Daley Blind zou eventueel op het middenveld uit de voeten kunnen en met Quincy Promes en Memphis Depay zitten er ook 2 aanvallers in de selectie die eventueel op '10' kunnen spelen.

Tonny Vilhena
Welke vervangers stonden daarna op het lijstje om met Oranje mee te mogen doen? Als we naar de afvallers uit de voorlopige selectie kijken, had bijvoorbeeld Tonny Vilhena opgeroepen kunnen worden. De middenvelder van Krasnodar in Rusland heeft al redelijk wat Oranje-minuten gemaakt en is gewend aan een reserverol bij het Nederlands elftal.

Jong Oranje
Aangezien Jong Oranje al is uitgeschakeld in de halve finale van het EK Onder 21, waren er daar ook wat spelers beschikbaar. Wat te denken van Dani de Wit of Abdou Harraoui. Maar ook daar kiest De Boer niet voor. Afvallers van het grote Oranje konden niet meedoen aan het EK Onder 21 met Jong, maar andersom kan volgens onze informatie wel.

Andere posities?
Met 6 middenvelders en een paar hybride spelers die ook op die positie kunnen spelen, had De Boer er ook voor kunnen kiezen om op een andere positie iemand extra's mee te nemen. Een van de afvallers bijvoorbeeld: Anwar El Ghazi, Steven Bergwijn of Kenny Tete. Hans Hateboer was géén optie geweest, want hij meldde zichzelf al geblesseerd af. Maar met El Ghazi (rechtsbuiten) of Tete (rechtsback) was de rechterkant wat versterkt geweest. Nu heeft De Boer daar alleen de beschikking over Denzel Dumfries en Steven Berghuis.