Dick Advocaat trekt positie in twijfel: ‘Komt het door mij? Morgen maar voorleggen aan groep’

2 mei 2021

Getty
Dick Advocaat.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat was zwaar aangeslagen na de pijnlijke nederlaag bij hekkensluiter ADO Den Haag (3-2). Advocaat gaf na afloop bij ESPN aan dat hij niet weet of hij aanblijft als trainer.


"Als ik het gevoel krijg van de groep dat ik niet de man ben om dit te doen de laatste wedstrijden, dan moet ik een keuze maken", aldus Advocaat.

Geen team
"Ik ben verantwoordelijk voor het team, maar ik zie een team waar totaal geen geloof in zit", is Advocaat teleurgesteld over het optreden van Feyenoord. "Geen beleving, geen strijd. Dat is geen team. Waar komt dat door? Komt dat door mij? Dat moet ik morgen maar voorleggen aan de groep", trekt de 73-jarige trainer zijn eigen positie in twijfel.

Slechtste Feyenoord onder Advocaat
"Als ik dit zo zie, spelers die topsalarissen verdienen, daar schaam ik me voor. Als ik het team niet beter kan krijgen, moet ik een keuze maken, een keuze die het beste is voor Feyenoord. Dit is de 1e keer dat ik het zo slecht heb gezien. Ik heb niet 1 goede speler gezien. Er was totaal geen discipline. Als zij aangeven dat het beter is dat ik ga, dan doe ik dat."