Dit is de stand in poule G met Nederland, Noorwegen en Turkije

8 oktober 2021

Vrijdagavond komen alle 6 landen in poule G in actie. Het grote doel is een ticket pakken voor het WK voetbal 2022 in Qatar, al hebben alleen Nederland, Noorwegen en Turkije daar nog echt serieus zicht op. Wat is na 6 van de 10 speelronden de stand van zaken?


LET OP! Dit artikel is niet meer up-to-date. Check hier de stand na de wedstrijden van maandagavond.

Alleen de groepswinnaar is verzekerd van een WK-startbewijs. De 10 nummers 2 spelen een play-off, de nummers 3 en alles daaronder kunnen hun WK-droom afschrijven. Oranje staat momenteel 1e, dus aan bondscoach Louis van Gaal de taak om dat zo te houden!

Letland - Nederland en Turkije - Noorwegen
Het mooie aan de 7e speelronde is dat Nederland hopelijk een gemakkelijke avond heeft uit tegen Letland, terwijl Turkije en Noorwegen elkaar treffen. Uitlopen dus!

We gaan er even van uit dat Oranje 3 punten ophaalt in en tegen Letland. Als Turkije wint van Noorwegen, heeft Nederland 3 punten voorsprong op de Noren en 2 punten voorsprong op de Turken. Als Noorwegen wint van Turkije, dan heeft Nederland liefst 5 punten voorsprong op Turkije en evenveel punten als Noorwegen. En als Turkije en Noorwegen gelijk spelen, heeft Oranje 2 punten meer dan Noorwegen en 4 punten meer dan Turkije. Lekker!

Het doelsaldo van Oranje zal zo goed als zeker nog steeds flink beter zijn. Da's niet onbelangrijk, want bij de wk-kwalificatie gaat het bij een gelijk aantal punten om het doelsaldo.

LET OP! Dit artikel is niet meer up-to-date. Check hier de stand na de wedstrijden van maandagavond.

Dit is de stand in poule G


1 Nederland 19 +23
2 Noorwegen 17 +8
3 Turkije 15 +4
4 Montenegro 11 +1
5 Letland 5 -5
6 Gibraltar 0 -31