Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen Celtic

19 september 2023

ANP
Vermoedelijke opstelling Feyenoord Celtic

Feyenoord speelt vanavond de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Om 21.00 uur barst het los in de Kuip. In Rotterdam hebben ze er zin in, hoewel het team er iets anders uit zal zien dan we gewend zijn. Met 2 ontbrekende spelers is het aan Arne Slot om een gewijzigde rolverdeling te maken. Check hier de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen Celtic.


Lees ook: Dit moet je weten over de scheidsrechter bij Feyenoord – Celtic

Slot mist natuurlijk Santiago Gimenez en Ayase Ueda. Gimenez moet 2 Europese wedstrijden uitzitten na een schorsing, terwijl Ueda geblesseerd is geraakt in de interlandperiode. Vooral voorin moeten er dus keuzes gemaakt gaan worden, een echte spits heeft Feyenoord nu niet. Wie is er vanavond verantwoordelijk voor goals?

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Celtic


Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Minteh, Ivanušec.

Celtic: Hart; Johnston, Lagerkielke, Scales, Taylor; O'Riley, McGregor (C), Turnbull; Hatate, Furuhashi, Maeda

Gewijzigde aanval
Tijdens een persconferentie had Slot het al over 3 spelers in de aanval, waarvan er 2 als rechtsbuiten kunnen fungeren, maar alle 3 ook als spits én als linksbuiten. Volgens het AD hint de trainer naar Igor Paixão, Luka Ivanusec en Yankuba Minteh. Paixão begint dan vooraan in de aanval, met Ivanusec en Minteh aan zijn zijde.

Snel Celtic
Ueda mag dan geblesseerd zijn, toch staat er vanavond een Japanse topspits opgesteld. Bij Celtic maken ze gebruik van Kyogo Furuhashi. Onder leiding van Ante Postecoglou maakte de club de afgelopen 2 jaar een kleine revolutie mee. Celtic ontwikkelde zich tot een ploeg met snelle spelers en veel aanvallend vermogen. De vlotte Furuhashi is geen uitzondering.