πŸ˜‚πŸŽ₯ | Dit zijn alle ‘laatste klussen’ van Dick Advocaat

26 november 2022

Dick Advocaat maakte vrijdag bekend dat hij voor de rest van het seizoen trainer zou worden van ADO Den Haag. Die club ontsloeg onlangs Dirk Kuijt en dus klopten zij aan bij Advocaat. Maar had die zijn laatste klus als coach niet al gehad? In 2010 liet hij namelijk al weten klaar te zijn met coach van een club. Een overzicht!


2010
In 2010 liet Advocaat voor de 1e keer weten dat AZ dat seizoen zijn laatste klus zou zijn als clubtrainer. Maar in 2012 begon Advocaat vrolijk toch weer bij PSV, waar hij opnieuw aankondigde dat dat zijn laatste kunstje in Nederland was. Toch zagen we hem het seizoen erna voor een 2e keer bij AZ. Maar ook dat was niet zijn laatste kunstje.

2015
In 2015 was Advocaat kort actief als clubtrainer bij het Engelse Sunderland, waarna hij in december 2017 toch weer in Nederland aan de slag ging, dit keer bij Sparta. "Normaal gesproken is Sparta mijn laatste club", aldus de kleine generaal destijds. Maar nee hoor!

Stoppen? Welnee!
Advocaat ging weer een seizoen door, maar dit keer bij FC Utrecht. "Het is prachtig om bij deze club op deze manier te stoppen", zei Advocaat in mei 2019. Om vervolgens het volgende seizoen bij Feyenoord aan de slag te gaan! "Ik heb duidelijk gezegd dat Feyenoord mijn laatste club wordt", aldus Advocaat in 2020.

2022
En daar is ie weer! Advocaat maakt het seizoen af bij ADO Den Haag. We zijn benieuwd naar je volgende club, Dick!