🎥 | Dumfries na opstootje met Tadic: ‘Je moet niet over mijn moeder praten!’

28 februari 2021

Denzel Dumfries was pislink na het laatste fluitsignaal bij PSV - Ajax. Niet per se omdat Ajax in de slotfase gelijkmaakte, maar vooral omdat hij het aan de stok had met Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax zou iets over de moeder van de aanvoerder van PSV hebben gezegd.


"Ik wil niet met een vinger gaan wijzen, maar je moet niet over mijn moeder gaan praten", verklaarde Dumfries zijn woede voor de camera van ESPN. "Je mag mij uitschelden, dat is prima. Maar niet over mijn moeder praten. Dat moet je gewoon niet doen. Dat hoort niet op een voetbalveld thuis, dat hoort nergens thuis", verklaarde de PSV-captain na afloop. 

LEES OOK: Matige topper kent enerverend einde: Ajax steelt in absolute slotfase punt bij PSV
LEES OOK: Dit gebeurde er tussen Tadic en Dumfries bij het penaltymoment

PSV leek lang op een overwinning af te stevenen, maar de rake penalty van Ajax verpestte dat. PSV kreeg donderdag in de Europa League ook al een late klap om de oren. "Natuurlijk is dat frustrerend", zei Dumfries. ,,Je denkt eerst dat je de 2-0 maakt (een goal van Yorbe Vertessen werd afgekeurd, red.) en dan denk je dat de wedstrijd gespeeld is. Dan doet het pijn als het in de laatste minuut weer fout gaat."

Dumfries maakte zelf de handsbal die leidde tot de penalty voor Ajax: "Het was wel een handsbal, ja. Ik probeerde er alles aan te doen, want als ik het niet deed, lag de bal er ook in. Super zonde dat het niet onze kant op valt. We hebben op het randje gespeeld, proberen elkaar uit de wedstrijd te halen en zijn mannen onder elkaar. Ik ben niet snel boos, maar dit kon gewoon niet", kwam de PSV-captain nog eens terug op de woorden van Tadic.