Matige topper kent enerverend einde: Ajax steelt in absolute slotfase punt bij PSV

28 februari 2021

ANP

PSV dacht de titelstrijd nieuw leven in te blazen. In eigen huis leken de Eindhovenaren zondag met 1-0 van Ajax te winnen, maar toch werd het in de absolute slotfase nog 1-1.


Eran Zahavi, die de laatste weken on fire is, was verantwoordelijk de 1-0. PSV kreeg in minuut 39 een vrije trap net buiten de 16. Maarten Stekelenburg stelde een muurtje op en vertrouwde daar blind op; iets wat hij beter niet had kunnen doen. Zahavi kon namelijk prijsschieten in de verre hoek.

Slordig Ajax
Pijnlijk voor Ajax, want het eerste gedeelte van de 1ste helft was het de betere ploeg. Binnen een kwartier had het 0-2 kunnen zijn, maar onrust en slordigheden voerden de boventoon. PSV maakte het de Amsterdammers knap lastig. De mannen van Erik ten Hag konden hun spel niet spelen en kwamen niet verder dan een grote kopkans voor Sébastien Haller.

Afgekeurde 2-0
10 minuten voor tijd dacht Yorbe Vetessen de wedstrijd in het slot te gooien. Waar hij eerst op Stekelenburg stuitte, prikte hij in tweede instantie wel raak. Heel Eindoven in vuur een vlam, maar de VAR dacht hier anders over. Vertessen had in de rebound de bal met de arm meegenomen en dat mag niet: doelpunt afgekeurd.

Pingel Ajax
En toen was daar plots Denzel Dumfries. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd probeerde Ajax in de kluts de bal binnen te werken, maar het leer kwam tegen de hand van Dumfries. Scheidsrechter Danny Makkelie was onverbiddelijk: penalty. Dusan Tadic pakte het 'cadeautje' met beide handen uit en besliste zo de wedstrijd.