Efficiënt Heerenveen straft ongevaarlijk Feyenoord ruim af

Trevor Wagener • 23:52, 27-01-2021 / Laatste Update: 21:33, 04-01-2024

Feyenoord heeft op bezoek bij Heerenveen een pijnlijke nederlaag in de eredivisie geleden. In het Abe Lenstra Stadion was het de thuisploeg die de Rotterdammers op effectieve wijze váák pijn deed: 3-0! Heerenveen won voor het eerst sinds 11 (!) wedstrijden, lang terug in november, weer eens een eredivisieduel.

De Rotterdammers waren eigenlijk geen moment bij de les en dat werd rond het halve uur maar al te pijnlijk duidelijk. Blikvanger Joey Veerman, die samen met collega Alen Halilovic en de vuile meters makende Siem de Jong het middenveld runde, opende de score.

Pech, kans op resultaat weg

Nog geen 2 minuten daarna keek Feyenoord tegen een verdubbeling van de achterstand aan. Pawel Bochniewicz zette Heerenveen in een zetel, waarna Mitchell van Bergen vlak na rust in compleet vrije positie het geklungel van Feyenoord afstrafte. De ploeg van Dick Advocaat kreeg weinig kansen en maakte het Heerenveen zelden echt lastig.

Feyenoord liet na om plek 4 over te nemen van AZ. Eerder op de avond verloor ook AZ (1-0 van Utrecht), waarna Ajax en PSV de lachende clubs zijn na deze midweekse ronde. De ploeg uit Rotterdam verloor voor de 3e keer op rij!

Game over in Heerenveen? Via Mitchell van Bergen komt @scHeerenveen op maar liefst 3-0 tegen Feyenoord!