Eran Zahavi emotioneel na overval: ‘We hebben tijd nodig om dit mentaal te verwerken’

10 mei 2021

ANP

Eran Zahavi en zijn echtgenote Shay hebben maandagochtend allebei via Instagram Story een reactie gegeven op de schokkende gebeurtenissen van zondagmiddag. De Israëlische spits van PSV was van huis omdat hij met zijn club moest voetballen tegen Willem II.


Overvallers hebben precies op dat moment toegeslagen. Shay Zahavi en de kinderen van het gezin werden overvallen. Volgens een politieverklaring van zijn ze vastgebonden en zijn hun monden met plakband dichtgeplakt. Shay Zahavi liet in haar verklaring weten dat de kinderen niet zijn mishandeld. "Met de kinderen gaat het naar omstandigheden goed. We zullen tijd nodig hebben om dit mentaal te verwerken”, geeft ze aan. 

Geschokt
De spits van PSV was geschokt en zou zondag in Tilburg voetballen om met PSV kwalificatie voor de Champions League veilig te stellen. Van voetballen kwam niks, omdat hij in de spelersbus op de hoogte raakte van de overval. PSV-clubicoon Mart van den Heuvel, die de spelers van PSV nog volop begeleidt, is daarop ingeseind en direct naar Tilburg gekomen. Hij heeft Zahavi naar Amsterdam gebracht. 

'Bedankt voor jullie steun'
Zahavi laat weten dat hij heel dankbaar is voor de steunberichten die hij mocht ontvangen. "Ik hoop dat iedereen de situatie begrijpt waarin we zitten en dat we tijd nodig hebben. Het is niet makkelijk voor ons. Dit is iets anders dan een reguliere overval waarbij wat gestolen wordt. Bedankt voor jullie steun.”