🎥 | Feyenoord geeft overwinning weg: jammerlijk gelijkspel bij Midtjylland

6 oktober 2022

Getty Images
Feyenoord Midtjylland Europa League Juninho Evander Kokcu Szymanski Goals Video's Rellen Supporters

Feyenoord is er donderdagavond in het Deense Herning niet in geslaagd het Europa League-duel met FC Midtjylland winnend af te sluiten. De ploeg van Arne Slot kwam op een 0-2-voorsprong in de 1e helft, maar gaf deze na de pauze weg: 2-2.


In het 1e kwartier tastten beide ploegen af en gebeurde er qua kansen niet al te veel. Namens de bezoekers uit Rotterdam schoot middenvelder Sebastian Szymański over, maar echte kansen bleven uit.

Zien 🎥:​ Feyenoord-fans knokken bij Midtjylland met beveiliging

0-2-voorsprong weggegeven
Feyenoord dwong daarna meer af en kwam dan ook op voorsprong. Aanvankelijk werd de schuiver van Szymański afgekeurd vanwege eerder buitenspel van Danilo, maar de arbitrage besliste na een VAR-check anders: goal!

Nog voor de pauze kwam de ploeg van trainer Arne Slot op 0-2. Orkun Kökcü verschalkte Midtjylland-keeper Jonas Lössl vanaf de stip (zie de goals hieronder), nadat de tot dan toe onzichtbare spelmaker Evander hands maakte bij een Feyenoord-vrije trap.

Midtjylland-motor laat op gang
10 minuten na rust maakte de thuisploeg via Gustav Isaksen, die in de 1e helft nog een flinke schop op de achterlijn kreeg van Feyenoord-back Marcos López, de aansluitingstreffer en dus sloop de angst er bij Feyenoord langzaam in. Die angst was gegrond: uit een voorzet van Evander zorgde Juninho in de slotfase alsnog voor 2-2.

In de slotfase kon het alle kanten op en werd het nog spannend, maar doelpunten vielen er niet meer. Feyenoord staat wel met 4 punten bovenaan in de groep.