Excelsior, Jong Ajax of Volendam: wie pakt de 2e periodetitel?

10 december 2021

Pro Shots
periodetitel-kkd-ajax-volendam-excelsior

Jong Ajax ligt op koers om de 2e periodetitel te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Een overwinning bij TOP OSS is daar vrijdagavond genoeg voor. Wordt er niet gewonnen door Jong Ajax, dan maken ook Excelsior en FC Volendam nog kans. Alle scenario's op een rijtje.


Alle wedstrijden beginnen vrijdagavond om 20:00 uur.

Wie pakt de 2e periodetitel in de KKD?


TOP Oss - Jong Ajax
Het 2e team van Ajax is bij een zege dus sowieso zeker van de 2e periode. Bij puntenverlies van FC Volendam en Excelsior, moet Jong Ajax minimaal hetzelfde resultaat boeken om alsnog de periode te pakken.

Excelsior - MVV
De kansen van Excelsior hangen af van Jong Ajax. Als de Amsterdammers puntenverlies lijden, is Excelsior bij een zege periodekampioen. Excelsior wordt ook periodekampioen als het zelf gelijkspeelt, Jong Ajax verliest en Volendam ook punten verspeelt.

Volendam - Jong PSV
Volendam is afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Allereerst moet het zelf natuurlijk winnen en Jong Ajax moet eigenlijk verliezen. Jong Ajax mág ook gelijkspelen, maar dan moet Volendam met dikke cijfers van Jong PSV winnen. Voor Volendam is het ook zaak dat Excelsior punten verspeelt.

Stand in 2e periode
1. Jong Ajax (9 - 23, DS: 23-10)
2. Excelsior (9 - 22, DS: 27-12)
3. Volendam (9 - 21, DS: 22-10)

Periodetitel
De periodetitel levert een plek in de play-offs voor de Eredivisie op. Jong Ajax kan niet naar de Eredivisie (omdat Ajax daar al speelt), dus zou het ticket in dat geval naar de nummer 2 van de periode gaan.