Excelsior sloopt Cambuur in 30 minuten en verlaat degradatiezone

Noah Hoogenboezem • 17:27, 19-03-2023 / Laatste Update: 03:48, 12-12-2023

Excelsior heeft na 5 nederlagen op rij eindelijk weer eens gewonnen in de Eredivisie. De ploeg uit Rotterdam was thuis met 4-1 te sterk voor Cambuur. Na ruim een half uur stond het al 4-0. Excelsior gaat door de overwinning over FC Emmen heen en staat nu op de veilige 15e plaats met 23e punten. Cambuur blijft laatste met 16 punten en raakt steeds dieper in de problemen.

Beide ploegen hadden de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Excelsior leek dat beter in de gaten te hebben en schoot uit de startblokken. Al na 6 minuten maakte Kenzo Goudmijn de 1-0 en 5 minuten later was het zelfs al 2-0 door een eigen doelpunt van Cambuur-verdediger Leon Bergsma. Cambuur kon nauwelijks bijkomen of het werd in de 20e minuut zelfs 3-0 door een vrije trap van Siebe Horemans.

Wissels helpen niet

Cambuur-trainer Sjors Ultee probeerde de wedstrijd om te draaien door al vroeg Bergsma en Mimoun Mahi van het veld te halen, maar ook dat hielp niet. Lazaros Lamprou schoot in de 33e minuut al voor de 4-0. Daarna was de wedstrijd gespeeld en kwam Excelsior nauwelijks meer in de problemen.

Cambuur deed in de 2e helft nog wel wat terug door een goal van Alex Bangura. De uitslag had nog iets groter uit kunnen vallen, maar Excelsior-spits Nikolas Agrafiotis schoot een strafschop keihard over het doel van Cambuur-keeper Robbin Ruiter.