‘Fans’ belagen voorstanders Feyenoord-City bij hen thuis: ‘Schandalig!’

5 juni 2021

Voorstanders van Feyenoord City kregen zaterdag de schrik van hun leven. Ongeveer 30 Feyenoordfans brachten hen een bezoekje bij hen thuis. Voor de deur van de voorstanders maakten ze hun afkeuring tegen alle plannen duidelijk. De politie moest ter plaatse komen om de supporters weg te halen.


Volgens AD gingen de fans bij minstens 2 adressen langs. De groep werd door de politie verwijderd omdat zij in de buurt waren van het privé-adres van Ard Buijsen. De Rotterdamse architect staat bekend als iemand die pro-Feyenoord City is.

Bezoek
De supporters waren in het zwart. Zij beukten op ramen en schreeuwden volgens de krant allerlei verwensingen. Ook werden er stickers op het huis van Buijsen geplakt. Zelf bleef hij kalm.

"Dit is vooral vervelend voor mijn familie, het is behoorlijk schrikken. Het is schandalig. Natuurlijk, maar dit sterkt alleen maar mijn mening dat Feyenoord toe is aan een nieuw stadion." Daar veranderen langskomende fans niks aan, aldus Buijsen.

Doorgaan
"Dat zal ik dan ook blijven verkondigen", ging hij verder. De politie noteerde de namen van enkele fans, waarvan sommigen te boek staan als hooligans. Ook werden fakkels in beslag genomen. Tegen de agenten zeiden de Feyenoord-fans dat zij aan een speurtocht meededen.