🎥 | FC Emmen degradeert na penalty's: NAC naar de finale van play-offs

Brian Vesseur • 01:41, 21-05-2021 / Laatste Update: 08:51, 08-01-2024

Wát een play-offkraker was dit! NAC Breda was zeker niet de betere, maar wint na penalty's wel van FC Emmen. Na 90 minuten stond het 1-1 en ook in de verlenging werd er niet gescoord. Als NAC de finale wint van de play-offs wint, speelt het volgend seizoen in de Eredivisie.

In die finale - die zondag om 18:00 uur wordt gespeeld - wacht NEC. De Nijmegenaren versloegen eerder op de donderdagavond Roda JC met 3-0.

Immers

Lex Immers zette NAC na een dik kwartier voetballen op voorsprong. Thom Haye gaf een heerlijke bal, waarna de bal werd breed gelegd op Immers. Die hoefde vervolgens alleen nog maar binnen te tikken.

Lang leek Emmen niks terug te kunnen doen, tot de 80e minuut. Nikolai Laursen vocht zich voor de goal, maar de goal kwam uiteindelijk op de naam van Ramon Hendriks (eigen goal).

Na de 1-1 werd er in de reguliere tijd én in de verlenging niet meer gescoord. Penalty's, dus! De Oude Meerdijk, het stadion van FC Emmen, stond van spanning op springen. Helaas voor Emmen lukte het niet: NAC was te sterk bij de strafschoppen.