🎥 | De ongeregeldheden bij FC Groningen in beeld: Willems krijgt harde stoot van ‘supporter’

19 maart 2023

De Derby van het Noorden heeft een gitzwarte bladzijde gekregen door de ongeregeldheden die plaatsvonden op de tribunes van FC Groningen. sc Heerenveen stond 2-0 voor in Groningen en dat viel slecht bij enkelingen. Zij verzamelden zich bij de hoek van het fanatieke vak en daar ging het ongelofelijk mis. De wedstrijd werd even stilgelegd. Toen spelers het probeerden te sussen, escaleerde de situatie.


Terwijl de supporters aan het duwen en trekken waren met stewards wilde Jetro Willems voorop de boel gaan sussen, zodat de wedstrijd weer hervat kon worden. Toen hij tussen de stewards en supporters in ging staan, richtte de woede van de supporters op hem. Hij raakte slaags met de supporters en ontving zelfs een harde klap van een jongen die hard uithaalde.

Staken
Ondertussen waren er meerdere spelers achter hem komen staan en raakten ook zij betrokken in het hele theater. De reactie van Groningen-aanvoerder Michael Verrips zegt genoeg nadat hij ziet dat Willems geslagen wordt. Hierna werd de wedstrijd gestaakt en moesten de spelers naar binnen. Na 15 à 20 minuten werd de wedstrijd hervat.

Zie hier de reactie van Willems: