FC Twente overklast Heerenveen en plaatst zich voor finale play-offs Europees voetbal

Noah Hoogenboezem • 18:22, 04-06-2023 / Laatste Update: 03:43, 12-12-2023

De grote favoriet in de play-offs om Europees voetbal maakt het voorlopig helemaal waar. Na de 2-1-uitoverwinning eerder deze week was FC Twente ook in Enschede veel te sterk voor SC Heerenveen: 4-0. Twente plaatst zich daardoor voor de finale van de play-offs.

Twente had het donderdag moeilijk met Heerenveen en won toen door een goal in de blessuretijd van Manfred Ugalde. In Enschede was Twente oppermachtig en kwam het al snel op voorsprong. In de 11e minuut kreeg Michel Vlap de bal voor de voeten en liet Andries Noppert kansloos.

Ruim 10 minuten later probeerde Vlap het opnieuw, maar nu kon Noppert redden. De bal kwam echter via de handen van de keeper op het hoofd van Robin Pröpper en die knikte simpel de 2-0 binnen. Vlak voor rust werd het via Joshua Brenet zelfs 3-0 na een schitterende counter.

Artikel gaat verder onder de tweet

Twente blijft beter

Met de 3-0-ruststand was de wedstrijd gespeeld, maar dat betekende niet dat Twente niet meer op zoek ging naar meer goals. Virgil Misidjan zorgde daarvoor door een van richting veranderd schot van Ramiz Zerrouki binnen te schieten. Heerenveen kwam met de 4-0-nederlaag nog heel goed weg.

Sparta of FC Utrecht

In de finale van de play-offs gaat Twente het komende week opnemen tegen óf Sparta óf FC Utrecht. Sparta won donderdag met 2-1 bij Utrecht en de return is later op zondag. Twente begint de finale met een uitwedstrijd op donderdag 8 juni en speelt de 2e wedstrijd op 11 juni thuis.