FC Utrecht-RKC Waalwijk ontsierd door bier? Wedstrijd gestaakt door gooiende fans

18 september 2021

Pro Shots

Het Eredivisieduel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk is na 20 minuten stilgelegd door arbiter Richard Martens. De scheidsrechter besloot het duel te onderbreken nadat opnieuw vanuit het publiek voorwerpen (aanstekers) en bier op het veld waren gegooid. Na een afkoelingsperiode van ongeveer een halfuur is de wedstrijd inmiddels hervat bij een stand van 1-1.


Beide teams mochten na de ingreep van Martens aanvankelijk in de Galgenwaard op het veld blijven, maar werden na enkele minuten door de scheidsrechter toch naar binnen gestuurd.

Martens kende eerder in het duel bij een stand van 1-0 een strafschop toe aan RKC Waalwijk. Voordat de penalty kon worden genomen, werden er vele bekers met bier naar het veld geworpen. Jens Odgaard miste vervolgens de strafschop namens RKC, maar kwam ruim 10 minuten later alsnog tot scoren (1-1).

De gelijkmaker van RKC leidde echter opnieuw tot tal van voorwerpen op het veld. Daarop besloot Martens, die via de speaker het publiek eerder al had laten waarschuwen, de wedstrijd voorlopig stil te leggen. De kans is groot dat de arbitrage bij nieuwe incidenten in het stadion het duel definitief zal staken.