Feyenoord-fans opgelet: maar 3000 tickets voor Conference League-finale in Tirana

9 mei 2022

Getty Images
feyenoord-maar-3000-kaarten-voor-supporters-finale-uefa-conference-league-tirana-tegen-as-roma

Alleen heel trouwe uitsupporters maken een kans op een kaartje voor de finale in Tirana. Feyenoord krijgt 3000 gratis kaarten die naar de supporters gaan, die vele uitwedstrijden hebben gezocht.


Feyenoord is 'teleurgesteld' dat dit er maar zo weinig zijn.

'Groter podium verdiend'
"Een mooi affiche als AS Roma – Feyenoord, de allereerste finale van de Europa Conference League, had in onze ogen een groter podium verdiend met tienduizenden toeschouwers van beide clubs", stelt de Rotterdamse club.

De club kan verder betaalde kaarten aanvragen voor onder andere familie van de staf en spelers, partners en sponsoren van de club, leden van de Feyenoord Business Club en overige relaties. Maar dus niet voor supporters, zo blijkt uit de verklaring van Feyenoord.

Gratis kaartjes
Wie aan een kaartje komt, hoeft niets te betalen. Feyenoord heeft een puntensysteem voor de trouwe bezoekers van uitwedstrijden. Wie de meeste punten heeft, kan sowieso een kaart kopen. Dit gaat om 1775 supporters (diamond, gold en toekomstig gold, voor de insiders). De andere kaarten gaan naar supporters met net iets minder punten, de silvercardhouders. Dit zal een ware loterij worden.

In de Arena Kombëtare (Nationaal stadion) is slechts plek voor 22.500 toeschouwers. Het Air Albania Stadion, zoals de officiële naam is, is vrij nieuw. De bouw was klaar in 2019. Een deel van de kaarten is voor de lokale bevolking.