Feyenoord geeft het raar wisselende PSV een pak slaag in Eindhoven

Brian Vesseur • 18:23, 19-09-2021 / Laatste Update: 04:11, 08-01-2024

Feyenoord heeft van PSV gewonnen in de Eredivisie! Het zo goed presterende PSV kreeg in eigen huis met 4-0 op de broek van Feyenoord. De Eindhovenaren verliezen daardoor de koppositie aan Ajax.

De 1e helft was wat stroefjes. PSV kreeg de eerste kansen, daarna zette Feyenoord wat meer druk. Het leek erop alsof de 1e helft een beetje doodbloedde, maar op slag van rust scoorde Jens Toornstra het openingsdoelpunt. Hij nam een voorzet in 1 keer op de volley: 1-0 voor de Rotterdammers.

Wissels

PSV-trainer Roger Schmidt staat inmiddels bekend om zijn vele en soms vage wissels. Zo haalde hij in de rust bijvoorbeeld Mario Götze, Davy Pröpper en Eran Zahavi eruit en even later moest ook Cody Gakpo het veld verlaten. Zeker de wissel van Gakpo werd niet gewaardeerd door het PSV-publiek. Carlos Vinicius kwam voor hem in de plaats.

Waar Schmidt 'vaag' wisselde, daar deed Feyenoord-trainer Arne Slot een gouden zet. Zijn eerste wissel, in de 69e minuut, was Bryan Linssen voor Guus Til. En die gekke Linssen scoorde een minuutje later gewoon de 2-0!

Even later kwam ook Cyriel Dessers in het veld. In de slotfase was hij voor het eerst betrokken bij een Feyenoord-doelpunt. Dessers legde op randje 16 de bal klaar voor Toornstra, die zijn 2e van de middag zo kon afronden: 3-0. In de absolute slotfase scoorde Dessers ook nog eens zijn eerste goal voor Feyenoord! Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-0.