Feyenoord is winterkampioen van de Eredivisie na vijfklapper tegen Excelsior

13 november 2022

Teletekstpagina 819 zal de komende maanden eens goed bekeken worden in Rotterdam-Zuid, Feyenoord is namelijk de trotste winterkampioen van de Eredivisie. De ploeg van Arne Slot profiteerde zondag optimaal van de uitglijders van Ajax (3-3) en PSV (0-1). Feyenoord won in eigen huis eenvoudig van Excelsior: 5-1.


Het kleine broertje begon brutaal in De Kuip. Feyenoord-huurling Marouan Azarkan bediende Kenzo Goudmijn met een leep balletje en hij schoot de bal achter Oranje-keeper Justin Bijlow.

Szymanski en Kökcü
Toch repareerde Feyenoord de schade al vrij snel. Javairo Dilrosun knalde nog op de lat, maar even later was het wel raak. De Pool Sebastian Szymański knalde hard de 1-1 binnen. Via een gelukje kwam Feyenoord even later ook nog op voorsprong. Een vrije trap van aanvoerder Orkun Kökcü, die zijn 100e wedstrijd voor de club speelde, ging via een rug de goal in.

Na de pauze was Feyenoord oppermachtig in het eigen stadion. Szymański maakte na een slim passje van Dilrosun de 3-1. Kökcü kon daardoor niet achterblijven en ook hij maakte zijn 2e van de avond. De laatste goal kwam wat gelukkig tot stand. Invaller Patrick Wålemark zette de 5-1 op het scorebord nadat iemand van Excelsior de bal tegen hem aanschoot.

Fun fact: Feyenoord werd 7 keer (van de 11) kampioen nadat het als koploper de winterstop inging.