Feyenoord moet het doen met gelijkspel na krankzinnig hotse knotsepartijtje tegen Slavia

Brian Vesseur • 22:39, 07-04-2022 / Laatste Update: 03:04, 12-12-2023

Feyenoord gaat volgende week met een gemengd gevoel naar Praag. De Rotterdammers speelden donderdagavond in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Slavia Praag, in de 1e kwartfinale van de Conference League. In de allerlaatste seconden gaf Feyenoord de voorsprong nog weg.

Voor de aftrap waren de Feyenoord-supporters weer druk in de weer met vuurwerk en rookbommen. Toch niet megahandig, met mogelijk een Europese halve finale in aantocht.

De Feyenoord-spelers begonnen net zo fanatiek aan de wedstrijd als de supporters. De thuisploeg was heer en meester in de 1e helft, maar dat leverde maar 1 doelpunt op. Luis Sinisterra scoorde zijn 9e Europese treffer van het seizoen. Orkun Kökçü werkte de bal nog tegen de lat.

Chaos voor rust!

Feyenoord ging zelfs niet eens met een voorsprong de rust in. Peter Olayinka zorgde voor rust nog voor de 1-1. Dat werd een discutabele gelijkmaker, er stond namelijk een speler van Slavia Praag (hinderlijk) buitenspel. Géén VAR, dus gewoon een geldige goal.

Diezelfde Olayinka kreeg het - terwijl beide selecties naar de catacomben liepen - aan de stok met de assistent van Arne Slot; Marino Pusic. De assistent-trainer moest er met rood van af!

Met de borst!

Na 67 minuten spelen kwam Slavia Praag opeens op voorsprong. Yira Sor - die even daarvoor nog een grote kans miste - zette de Tsjechen op voorsprong. Daar konden de bezoekers niet lang van genieten, want aanvoerder Marcos Senesi maakte 7 minuten later de gelijkmaker. Met de borst werkte de Argentijnse verdediger de bal binnen.

Een classic Conference League-momentje bij de 3-2. Kökçü schoot een vrije trap binnen, maar de keeper ging alles behalve vrijuit. De goalie dook een soort over de bal heen. Kan gebeuren natuurlijk.

Het bleef maar hotse knotsevoetbal, want in de allerlaatste seconden maakte Slavia de 3-3! Na veel geknoei en gekut achterin, kon Ibrahim Traoré met een hakje de 3-3 maken. Tyrell Malacia raakte de bal op de lijn als laatste aan.

Halve finale

Mocht Feyenoord de halve finale halen, is Olympique Marseille of PAOK Saloniki de tegenstander. Eerst wacht volgende week de return in Praag.