Op naar de return! Feyenoord wint knotsgekke halve finale van Olympique Marseille

Brian Vesseur • 00:55, 29-04-2022 / Laatste Update: 14:39, 08-01-2024

Feyenoord zet een belangrijke stap richting de finale van de Conference League. In De Kuip werd Olympique Marseille donderdagavond met 3-2 verslagen in een knotsgek duel. Uiteindelijk kwam het winnende doelpunt van Cyriel Dessers al 9 seconden na rust.

Feyenoord kwam na 18 minuten al op voorsprong! Cyriel Dessers was het die een echte spitsengoal maakte, na een heerlijk hakje van Luis Sinisterra. De Kuip was nog aan het schudden van het openingsdoelpunt, terwijl de 2-0 ook al viel! In de 20e minuut was het die gekke Sinisterra die de voorsprong voor Feyenoord verdubbelde.

Het leek aan het begin van de aanval randje buitenspel, maar de scheidsrechter wilde er niks van weten. Hij kreeg later ook gelijk van de VAR, die sinds deze speelronde aanwezig is in de Conference League.

Marseille aan zet

De doelpunten vielen sinds die openingstreffer aan de lopende band. In de 27e minuut was het helaas (als je voor Feyenoord of de coëfficiëntenpolonaise bent) Bamba Dieng die van afstand de 2-1 maakte. Ofir Marciano was geklopt.

Het feestgedruis in de Kuip was in de 41e minuut even helemaal weg: Gerson schoot de 2-2 binnen. Marciano sloeg de voorzet van Matteo Guendouzi weg, maar vervolgens kon Gerson zo intikken.

Vlak na rust was het meteen raak: Dessers had hooguit 10 seconden nodig om de 3-2 te maken. Een record!

Het bleek de winnende goal te zijn! De 44 minuten en 51 seconden na zijn goal, werd er niet meer gescoord. Feyenoord zet op deze manier een belangrijke stap richting de finale van de Conference League.