Feyenoord-trainer Arne Slot na Europees topseizoen beloont met Rinus Michels Award

26 juni 2022

ANP
feyenoord-trainer-arne-slot-na-europees-topseizoen-beloont-met-rinus-michels-award-eredivisie

Arne Slot is de winnaar van de Rinus Michels Award. De coach leidde Feyenoord het afgelopen seizoen naar de finale van de Conference League. Hij volgt Erik ten Hag op, die de prijs vorig jaar voor de 3e keer won (na 2016 en 2019).


Slot werd verkozen boven Ten Hag (Ajax), Ron Jans (FC Twente), Joseph Oosting (RKC Waalwijk) en Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles).

Keuken Kampioen Divisie
In de Keuken Kampioen Divisie ging de prijs voor beste trainer naar Dick Lukkien, die erin slaagde met FC Emmen in 1 jaar terug te keren naar de Eredivisie. Wim Jonk (FC Volendam), Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Rob Penders (FC Eindhoven) waren de andere genomineerden.

Alle hoofdtrainers uit het betaalde voetbal mochten hun stem uitbrengen. De uitreiking van de prijzen was zondag in een hotel in Garderen.

(tekst gaat verder onder de foto)
dick-lukkien
Dick Lukkien.

Van Marwijk
Bert van Marwijk kreeg de oeuvreprijs toegewezen. De 70-jarige trainer won in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup en bereikte 8 jaar later met het Nederlands elftal de finale van het WK, waarin Spanje na verlenging met 1-0 te sterk bleek.

De oeuvreprijs wordt niet elk jaar uitgereikt. Eerder viel de prijs ten deel aan onder anderen Louis van Gaal, Johan Cruijff, Foppe de Haan, Kees Rijvers, Leo Beenhakker en Dick Advocaat.

bert-van-marwijk
Bert van Marwijk.