Feyenoord wint simpel van NAC in oefenduel: 6-1

Pro Shots / Marcel van Dorst

Joris Kaper • 16:56, 27-07-2022 / Laatste Update: 08:34, 12-12-2023

Feyenoord heeft in een oefenduel simpel NAC Breda verslagen. Op trainingscomplex Varkenoord wonnen de Rotterdammers met 6-1 van de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

Feyenoord kwam na 26 minuten spelen op voorsprong via Patrik Wålemark, waarna NAC-verdediger De Wijs de bal achter zijn eigen doelman werkte. Jahanbakhsh zorgde daarna voor de 3-0 na een assist van Aursnes en dat was tevens de ruststand. Sebastian Szymański stond in de basis bij Feyenoord, waar kersverse nieuweling Oussama Idrissi nog niet meedeed.

Feyenoord loopt uit na rust

Na de rust, waarin Feyenoord 5 keer wisselde, pikte ook de Amerikaan Cole Bassett zijn doelpuntje mee. De Rotterdammers wisselden daarna nog 6 keer, waarbij ook middenvelder Lennard Hartjes het veld in kwam. Direct daarna zorgde hij voor de 5-0, waarna de 6-0 er ook snel in lang dankzij een goal van Mo Taabouni.

Eretreffer

Pas in de slotfase kon NAC Breda nog iets terugdoen via Sabir Agougil, die daarmee de eretreffer scoorde voor de Bredase ploeg. 6-1 was de eindstand in wat de voorlaatste oefenwedstrijd van Feyenoord lijkt te zijn. De ploeg speelt zondag 31 juli nog in een lege Kuip tegen Osasuna, voordat de competitie begint voor de club, op zondag 7 augustus.