Fortuna Sittard beleeft een makkelijke middag in eigen huis tegen FC Volendam

2 oktober 2022

ProShots
fortuna-sittard-umaro-embalo-fc-volendam-rode-kaart

Fortuna Sittard heeft gemakkelijk afgerekend met FC Volendam. In eigen huis werd het 2-0 voor de mannen van Julio Vélazquez. FC Volendam was al snel uit de wedstrijd wegens een rode kaart voor Bilal Ould-Chikh. Het laat FC Volendam op de 17e plek staan met maar 5 punten uit 8 wedstrijden.


Het was een primeur in de Eredivisie: Fortuna stond op papier gezien met geen enkele Nederlander in de basisopstelling. Wel was er een geboren Nederlander in het team, Deroy Duarte, maar hij komt uit voor Kaapverdië. Diezelfde Duarte moest er na 10 minuten al af met een blessure. Dat was een aderlating voor Fortuna Sittard

Prima 1e helft
Fortuna kwam na een half uur op voorsprong door een prachtig afstandsschot van Umaro Embalo. Vlak daarna werden ze nog verder in het zadel geholpen door FC Volendam. Aanvaller Ould-Chikh was veel te laat met een ingreep waardoor hij hard in ging op het been van George Cox, die kon uiteindelijk wel door. De VAR moest er aan te pas komen, maar eenmaal gekeken hoefde Higler niet lang na te denken.

Op slag van rust werd het dan ook nog 2-0 via Oguzhan Ozyakup die een voorzet van Ivo Pinto binnenliep. De wedstrijd leek gespeeld voor FC Volendam.

Uitspelen
De 2e helft gebeurde er niet heel veel meer, het was uitspelen geblazen. Fortuna durfde ondanks de extra man niet meer echt risico te nemen en speelde de wedstrijd uit. Er kwamen nog wat kansjes voor onder andere Burak Yilmaz maar hij trof eenmaal de paal en tweemaal schoot hij naast. Fortuna staat dankzij deze winstpartij op de 14e plek in de Eredivisie.

Vlak voor tijd kwam er nog een VAR-moment voor een pingel voor Fortuna. Er was wel een overtreding maar die was buiten het strafschopgebied dus werd de penalty teruggedraaid en werd het een vrije trap.