‘Fout van Marc Overmars irriteerde Ryan Gravenberch, toen sprong Bayern München in het gat’

17 mei 2022

ProShots

De vader van Ryan Gravenberch heeft tegenover Ajax Showtime verteld wat de stand van zaken is bij de 20-jarige middenvelder. Blijft hij bij Ajax, of gaat hij weg, bijvoorbeeld naar Bayern München?


De intentie van Ryan was lange tijd om ook na dit seizoen voor Ajax te spelen. Toen gebeurden er 2 dingen min of meer op hetzelfde moment: technisch directeur Marc Overmars maakte een foutje, en Bayern München toonde interesse.

Nee, we bedoelen niet die ene beruchte fout van Overmars. Het zit zo: Overmars zei tegen Ajax TV dat er een optie in Gravenberchs contract staat, die Ajax het recht geeft om automatisch te verlengen. Zonder goedkeuring van Ryan en zijn team.

Geen optie
Maar, zo zegt Ryan Gravenberch senior, die optie bestaat helemaal niet. Aangezien Overmars dat wel leek te denken, maakte Ajax helemaal geen haast met contractverlenging.

"Dat optie-verhaal heeft Ryan best wel geïrriteerd", zegt Gravenberch. "Hij voelde zich niet helemaal serieus genomen."

Bayern München
Toen klopte de Duitse kampioen op de deur. "Precies in die periode gingen wij echter voor het eerst met Bayern om tafel. Toeval of niet; zij zijn precies op het juiste moment in het gat gesprongen dat Ajax liet vallen. Dat is langzaam gaan broeien tot iets heel concreets."

Onderhandelingen met Bayern München
Inmiddels gaan de onderhandelingen met de Rekordmeister de goede kant op. "Ik heb het hem vaak gevraagd, want ik weet hoe goed hij het bij Ajax heeft en denk ook zeker dat hij nog heel veel kan leren hier. Maar hij voelt dat dit nu een goede volgende stap in zijn carrière is. De onderhandelingen zitten in de laatste fase."