Frank de Boer: ‘5 of 6 EK-spelers van het Nederlands elftal weigerden vaccinatie tegen corona’

26 mei 2021

Pro Shots

Het merendeel van de spelers die namens Nederland op het EK voetbal uitkomen, is inmiddels gevaccineerd. Dat zei bondscoach Frank de Boer op de persconferentie waarin hij zijn selectie uitlegde. Toch zijn er ook een aantal spelers die expliciet géén vaccinatie wilden tegen het coronavirus.


"Het is op vrijwillige basis, maar veel spelers hebben het vaccin wel genomen. Niet allemaal, nee. Hoe veel spelers niet? Zeker 5 of 6", zei De Boer, die zelf wel een spuitje heeft gekregen. 1 van die 5/6 spelers die geen vaccinatie wilde, kunnen we wel raden: Wout Weghorst. De spits van Wolfsburg liet al een aantal keer ontvallen dat hij het niet vertrouwde.

'Dat kan ook een overweging zijn'
De Boer: "Nee, ik kan niemand dwingen om een spuit in zijn lichaam te laten zetten, of iets in zijn lichaam te stoppen. Ik heb wel tegen de spelers gezegd dat ik het wél zou doen. Dat is mijn keuze en mijn gevoel. Nogmaals: dat is de keuze van de persoon zelf. Die moet je respecteren, dus dat doen we ook. Maar sommige spelers hebben het ook gehad, dat kan ook een overweging zijn."

Nu niet meer mogelijk
De spelers die zich nog niet hebben gemeld, krijgen het vaccin ook niet meer. "Want je kan nu eenmaal bijwerkingen krijgen”, zei De Boer. "Vrijdag komen we met de definitieve selectie van 26 spelers bijeen en volgende week woensdag spelen we een oefenduel. Dat kan niet met spelers die moe, zwak of misselijk zijn. We kunnen ons niet permitteren dat spelers na het vaccin nog koorts krijgen.”