Gaat Ajax ook voor de Super League kiezen? ‘Tot nu toe nog geen signalen’

19 april 2021

ANP

De KNVB heeft geen signalen dat Ajax interesse heeft om mee te doen aan de Super League. 12 topclubs uit Engeland, Spanje en Italië presenteerden afgelopen nacht een concreet plan voor de vorming van zo’n ‘gesloten’ competitie, waarin nog ruimte is voor 8 andere clubs.


"Ik heb tot op heden geen signalen dat Ajax interesse heeft”, zegt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB vanuit de Zwitserse stad Montreux, waar de UEFA maandag en dinsdag vergadert.

Lees ook: zo gaat de Super League eruit zien

Champions League
Het UEFA-bestuur wil maandag een beslissing nemen over de voorgestelde hervormingen van de Champions League. Enkele uren voor de start van die vergadering maakten Juventus, AC Milan, Internazionale, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal bekend dat ze een Super League gaan opzetten, als tegenhanger van de Champions League.Ajax en PSV
"We zijn met Ajax, PSV, AZ, Vitesse, FC Utrecht en de Eredivisie CV opgetrokken in dit hele dossier”, zegt De Jong. "Erik van Spanje, strategisch adviseur van Ajax, was 1 van de mensen die met het voorstel van een ‘Zwitsers format’ voor de Champions League kwam. Dat maakt deel uit van de plannen die nu op tafel liggen. Dus nee, ik ben er op zich niet bang voor dat Ajax mogelijk de Super League in wil. Maar als de wereld zich ontwikkelt, zullen mensen ook opnieuw naar hun kansen kijken. Daarom is het zo jammer dat het voorstel van de Super League juist de solidariteit in Europa zo doorkruist.”