Go Ahead Eagles sleept puntje uit hete IJsselderby ondanks rode kaart

Rick Kraaijeveld • 16:12, 17-09-2023 / Laatste Update: 02:34, 12-12-2023

De IJsselderby is geëindigd in een 1-1-gelijkspel. PEC Zwolle profiteerde direct van een rode kaart aan de kant van Go Ahead Eagles, maar de uitploeg wist via een goede counter alsnog een puntje uit de wedstrijd te slepen. De wedstrijd werd eventjes stilgelegd omdat er rookbommen afgestoken werden op de tribune van PEC Zwolle.

PEC was in de 1e helft de ploeg met de beste kansen via Younes Namli en Lennart Thy. Tot een doelpunt kwam het niet, maar de wedstrijd was wel erg vermakelijk. Go Ahead Eagles kwam er ook een paar keer aardig uit en dacht in de 42e minuut zelfs de 1e goal van de wedstrijd gemaakt te hebben. Willum Willumsson had een mooie individuele actie op rechts, waarna hij naar binnenkwam en de bal bekeken in de korte hoek schoof. De goal werd alleen afgekeurd door de VAR, omdat er eerder in de aanval buitenspel geconstateerd was.

Hete 2e helft

In de 2e helft werd de wedstrijd wat venijnig, het begon een echte derby te worden met aanvallen over en weer. Vlak na rust kreeg Go Ahead Eagles een rode kaart. Jamal Amofa kreeg zijn 2e gele kaart omdat hij hard doorging in een duel en vol op de enkel van Thomas Lam. Nog geen 5 minuten later profiteerde PEC Zwolle daar al van. Via een prachtig opgezette aanval werd Eliano Reijnders 1 op 1 gezet met de keeper. Hij rondde koelbloedig af.

Later in de 2e helft werd de wedstrijd even stilgelegd omdat er veel rookbommen werden afgestoken in het thuisvak van PEC Zwolle. De rook was zo erg dat de keeper niet meer in zijn goal kon staan en dus moest de wedstrijd even stilgelegd worden. Tijd voor Go Ahead Eagles om even orde op zaken te stellen. Dat bleek gelukt, want in de 70e minuut scoorde Oliver Edvarsen de 1-1. Een keurige voorzet van Bas Kuipers werd mooi binnengekopt.

Dreiging

In de slotfase zocht PEC nog naar een doelpunt, Go Ahead Eagles werd aardig onder druk gezet en kon alleen maar tegenhouden. Apostolos Vellios kwam nog het dichtst bij een doelpunt, via een Go Ahead Eagles-verdediger ging zijn poging maar net naast.