Harde kern NEC belooft de stad Nijmegen vanavond te verdedigen tegen relschoppers na dreigementen

25 januari 2021

ANP
rellen-nijmegen-corona-avondklok

Het was afgelopen weekend goed mis in Nederland. Demonstraties tegen de avondklok en andere coronamaatregelen liepen uit op enorme rellen in onder andere Urk, Amsterdam, Eindhoven en Enschede. Hele steden werden gesloopt, maar daar houdt het niet op. Uit Telegram-berichten blijkt dat maandagavond in ieder geval Nijmegen als doelwit is gemarkeerd door relschoppers.


Check de screenshots onderaan het bericht. In een Telegram-groep wordt opgeroepen naar Nijmegen te gaan en daar 'alles te slopen'. Er wordt ook al gesproken over het plunderen van winkels aan Plein 1944, waaronder een juwelier. De harde kern van NEC, de voetbalclub uit Nijmegen, heeft die berichten ook gelezen en belooft vanavond de stad te gaan verdedigen.
'Wij zullen onze stad verdedigen'
'Er gaan geruchten dat ze onze stad willen gaan slopen om 20:00. Wij zullen dit niet toestaan. Onze winkeliers hebben het al zwaar en kunnen dit er niet bij hebben. Wij zullen dus onze stad verdedigen', schrijft HKN & East Side in een statement op Facebook. Opvallend is wel dat NEC maandagavond gewoon moet voetballen. Om 21.00 uur begint FC Eindhoven-NEC. Benieuwd naar de kijkcijfers dan in Nijmegen...