Heracles gaat toch nog een keer kijken naar de situatie rondom Rai Vloet na gesprek met fans

18 januari 2022

Pro Shots
heracles-rai-vloet-ongeluk-fans

"Het bestuur van Heracles geeft aan het eerdere besluit opnieuw te beoordelen en zullen daar bij ons deze week nog op terugkomen. Wij hebben samen besloten dit besluit af te wachten en hierna te kijken wat de vervolgacties zijn." Dat was de strekking van het overleg tussen 3 supportersgroepen van Heracles en het bestuur van de club over de situatie rondom Rai Vloet maandagavond.


Vak’74, Hart voor Heracles en Locals1903 lieten in een statement op Facebook weten dat het een goed gesprek was. Een deel van hen wachtte zaterdagavond de spelersbus op in Almelo nadat Vloet speeltijd had gekregen tegen NEC (0-0). Pas net is duidelijk geworden dat hij een grote rol speelde bij de dood van een jong kind. Vloet was de bestuurder van de auto die het kind doodreed én had alcohol op.

Onacceptabel
Een deel van de achterban vindt het onacceptabel dat de 26-jarige middenvelder weer meedoet bij Heracles, zo’n 2 maanden nadat Vloet betrokken is geweest bij een dodelijk ongeval. Vloet keerde vorige week terug op het trainingsveld en viel zaterdag in tijdens de uitwedstrijd tegen NEC.

'Walgelijk en totaal onacceptabel!'
Vloet maakte tot aan de winterstop geen deel meer uit van de selectie van Wormuth, maar sloot afgelopen week weer aan. De club vindt dat Vloet in ieder geval tot de afronding van het politieonderzoek en de rechtszaak kan blijven voetballen voor Heracles. Een deel van de aanhang reageerde echter woedend. "Dit kunnen en mogen wij nooit accepteren. Schandelijk, walgelijk en totaal onacceptabel!”, liet 1 van de supportersverenigingen in het weekeinde weten