Heracles verneemt meer info over dodelijk ongeval en schorst Rai Vloet per direct

21 januari 2022

Pro Shots
heracles-rai-vloet-ongeluk-fans

Heracles Almelo heeft Rai Vloet per direct geschorst. Het bestuur en de directie zijn "diep geschokt over nieuwe informatie die vandaag bekend is geworden" over het door Vloet veroorzaakte fatale verkeersongeval op 14 november 2021. Daarbij kwam een kind van 4 jaar om het leven.


Vloet zou tegen Heracles hebben gezegd dat hij niet te hard reed en niet teveel had gedronken. Heracles zag meer informatie in en daar stond iets anders. "Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beiden zijn absoluut onacceptabel", zegt algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo.

'We betreuren dat de familie dit heeft moeten meemaken'
"Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen. Ten zeerste betreuren wij dat de familie ook dit moet meemaken, bovenop het traumatische ongeluk dat hen overkwam. De club zal op korte termijn opnieuw contact zoeken met de familie. Onze gedachten blijven naar hen uitgaan."

Vloet voetbalde zelfs weer
Heracles besloot eerder deze maand om Vloet weer bij de selectie te halen. Hij maakte als invaller tegen NEC (0-0) zelfs zijn rentree. Een deel van de aanhang was het daar niet mee eens. Na alle commotie die vervolgens ontstond besloot de club daarna Vloet in elk geval geen wedstrijden meer te laten spelen. Trainen mocht toen nog wel.