Hoe doet Ajax-tegenstander Benfica het tot nu toe?

13 december 2021

Getty Images

Ajax leek even tegen Inter te moeten in de 8e finale van de Champions League, maar na de loting 2.0 is Benfica de tegenstander geworden. De Portugezen werden 2e in een poule met Bayern München, FC Barcelona en Dinamo Kiev. Hoe goed zijn de resultaten van Benfica?


De strijd om het kampioenschap in de Portugese competitie kunnen we wel een beetje vergelijken met de Nederlandse. PSV, Ajax en Feyenoord staan na 16 wedstrijden op 1 punt van elkaar; FC Porto, Sporting CP en Benfica staan na 14 wedstrijden op 3 punten van elkaar. Benfica is de club met 3 punten achterstand op Porto en Sporting.

Barcelona
In de Champions League eindigde Benfica als 2e, met 8 punten: 2 zeges, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen. Bayern München was 2 keer te sterk, tegen Barcelona én Dinamo Kiev werden 2 keer 4 punten gepakt. Barcelona eindigde nét aan op plek 3, met 7 punten.

Sporting CP
Ajax bleef heel de groepsfase foutloos, in een poule met Sporting CP, Borussia Dortmund en Besiktas. Sporting CP werd met 5-1 en 4-2 verslagen. Vorige week (3 december) speelde Sporting tegen Benfica: 3-1 voor Sporting.