In navolging van Ajax verbiedt ook PSV supporters bordjes mee te nemen om shirt te vragen

5 augustus 2022

ANP
bordjes

Supporters van PSV mogen voortaan in het Philips-stadion geen borden meer bij zich hebben waarmee ze de spelers na afloop om aandacht vragen, bijvoorbeeld om hun wedstrijdshirt te krijgen. De Eindhovense club heeft dat besloten vanwege de veiligheid. Eerder liet ook Ajax al weten de borden op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA voortaan te verbieden.


"We snappen dat kinderen hunkeren naar een shirt en waarderen de creativiteit, maar we hebben geconstateerd dat het voor situaties zorgt die niet wenselijk zijn", zegt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips-stadion. "We zagen steeds meer kinderen en hun ouders zich op bepaalde plaatsen verzamelen en dat zorgde voor problemen met de doorstroming na het laatste fluitsignaal. Daarnaast nam men steeds eerder een strategische positie in en dat leverde weer klachten op van mensen wiens zicht op het veld beperkt werd."

Inleveren bij de stewards voor speciale actie
Jonge PSV-fans mogen hun bord of creatie nog wel meenemen naar het stadion, maar daar moeten ze het inleveren bij een van de stewards. PSV geeft elke thuiswedstrijd een shirt van een speler weg aan degene met het mooiste of origineelste bord. Op het bord moeten de jonge fans hun naam, adres, naam van hun favoriete PSV-speler en shirtmaat schrijven.