Invallers redden PSV én het hachje van trainer Schmidt tegen Vitesse

21 februari 2021

BSR Agency

De toekomst van trainer Roger Schmidt bij PSV hing in de rust van PSV-Vitesse aan een zijden draadje. Er werd al volop om zijn ontslag geroepen, maar toch kreeg hij het met z'n wissels voor elkaar dat PSV in eigen huis geen ongelooflijke flater sloeg. Na de 0-1 achterstand bij rust, werd het in het laatste kwart van de wedstrijd alsnog 3-1 voor PSV.


Schmidt begon aan de strijd om plek 2 met een met plakband in elkaar gezette opstelling. Pablo Rosario moest ineens de verdediging in en spelers als Malen, Götze en Max kregen rust. Het liep daardoor voor geen meter bij PSV, dat al na 5 minuten met 1-0 achterkwam na een goal van Broja. Daarna mocht PSV van geluk spreken dat het daarbij bleef: Broja schoot voor een lege goal op de paal en een penalty werd door scheidsrechter Kuipers op advies van de VAR omgezet in een vrije trap.

Wissels maken het verschil
Paniek dus in de Eindhovense kleedkamer in de rust. Schmidt besloot om z'n sterren toch maar in te gaan zetten. Donyell Malen en Philippe Max kwamen er meteen na rust in en even later mochten ook Ryan Thomas en Mario Götze op komen draven. Met Malen, Götze en Thomas in de ploeg liep het ineens wél weer. Malen (in de 66e minuut), Götze (in minuut 86 en 88) scoorden de PSV-goals. Op aangeven van Zahavi, Malen en Thomas.

Europa League
Schmidt is ze dankbaar, want door de zege op Vitesse is een directe concurrent afgeslagen en is zijn hachje weer even gered. Donderdag wacht de return in de Europa League tegen Olympiakos. PSV moet een 4-2 nederlaag uit Griekenland in eigen huis omzetten in een zege met minimaal 2 goals verschil. Volgend weekend komt Ajax op bezoek in de Eredivisie.