Jong Ajax is heer en meester tegen Heracles, TOP Oss wint van Jong PSV en FC Dordrecht piekt te vroeg

ProShots

Rick Kraaijeveld • 23:59, 05-09-2022 / Laatste Update: 00:10, 12-12-2023

Er is weer gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie deze maandagavond. Jong Ajax kreeg Heracles Almelo op bezoek, FC Dordrecht reisde naar Alkmaar en TOP Oss speelde tegen de jonkies van PSV. Lorenzo Lucca was de gevierde man bij Jong Ajax met 2 doelpunten.

Heracles, dat prima was begonnen aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, had niet veel in te brengen tegen Jong Ajax. Zij kwamen niet verder dan 1 schot op doel waar Ajax er wel 9 loste op het goal van de Heraclieten. Lorenzo Lucca scoorde vlak voor rust en vlak na rust haalde hij alle twijfel weg.

Het dreigde een schiettent te worden en dat werd het deels ook: Donny Warmerdam mocht ook nog 2 goals in het netje leggen. Vooral de 1e van hem was erg mooi, maar dat kwam vooral door het technische voorwerk van Amourricho van Axel Dongen. Het werd 4-0.

Jong AZ op keurige plek 3

Jong AZ profiteert van de uitglijder van Heracles en gaat over Heracles heen op de ranglijst. In eigen huis kwam Jong AZ al gauw achter door een goal van Samuele Longo in de 4e minuut. Maar de 2e helft was volledig voor Jong AZ. FC Dordrecht was geen schim meer van wat ze in de 1e helft lieten zien en dat vindt je terug in de score: in rap tempo draaide Jong AZ de wedstrijd om met goals in de 57e, 61e en 63 minuut. Het betekende gelijk de eindstand: 3-1.

TOP Oss pakt uit

Jong PSV had in eigen huis het betere van het spel en veel meer de bal. TOP Oss wist echter slimmer met de kansen om te gaan en was dodelijk effectief. Van de 4 schoten op doel vlogen er 3 in. Met deze overwinning boekt TOP Oss zijn 2e overwinning van het seizoen.