Conceição maakt hoge verwachtingen waar! Jong Ajax wel gelijk tegen Telstar, Jong AZ wint easy

ProShots

Rick Kraaijeveld • 23:56, 08-08-2022 / Laatste Update: 09:49, 12-12-2023

In Amsterdam waren alle ogen op 1 man gericht deze maandagavond: Francisco Conceição. Het talent dat deze zomer overkwam van FC Porto. Jong Ajax speelde weliswaar met 1-1 gelijk tegen Telstar, maar dat lag niet aan de handige dribbelaar. Jong AZ mocht aantreden tegen MVV, voor de Alkmaarders was Soulyman Allouch de gevierde man met een assist en een mooie goal.

Jong Ajax speelde laatst ook al met een veredeld A-Ajax tegen Telstar.  Dit was na de Johan Cruijff-schaal en de spelers die weinig of geen minuten hadden gespeeld werden toen de wei in gestuurd. De ploegen kenden elkaar dus al redelijk en dat was te merken.

Telstar brutaal

Telstar wilde Jong Ajax steeds snel vastzetten en dat lukte al snel erg goed. In de 3e minuut was het direct raak met een doelpunt voor Telstar via Koen Blommestijn. Een corner van Telstar belandde op zijn hoofd en ging via de onderkant van de lat in het goal.

Vlak voor rust maakte Ajax gelijk. De doelpuntenmaker, jawel: Conceição. Na een scrimmage in de 16 van Telstar kwam de bal aan de rechterkant van het goal, waar Conceição als eerste was om de bal binnen te tikken. Daarmee tekende hij gelijk voor de eindstand: 1-1.

Jong AZ-MVV

Ook bij Jong AZ was er een vroege goal, deze was voor de thuisploeg. Al na 5 minuten was het Maxim Dekker die zijn ploeg op voorsprong bracht. Een snelle counter zette hem in de positie om te scoren, iets waar Jong AZ het in de beginfase steeds van moest hebben.

Maar al gauw kreeg MVV een cadeautje van keeper Sem Westerveld en Misha Engel. Engel speelde een terugspeelbal naar Westerveld, maar die verkeek zich daarop en hij zag de bal in het netje rollen. Vlak na rust was het Mexx Meerdink die de score weer in het voordeel van de Alkmaarders bracht. Hij liep de voorzet van Allouch tegen de touwen. Diezelfde Allouch mocht vlak voor tijd zelf ook nog even een duit in het zakje doen: met een afstandsschot joeg hij de bal in de winkelhaak.