Jonge NEC-fan (9) stuurt boze brief naar KNVB vanwege verplaatsing AZ – NEC: ‘Het is te laat voor mij’

16 augustus 2022

Getty

De KNVB besloot op maandag om de wedstrijd AZ - NEC in de komende speelronde van de Eredivisie te verplaatsen van zondag 21 augustus naar donderdag 1 september om 21.00 uur. De NEC-fans zijn niet blij met de nieuwe datum en tijdstip. De jonge Yannieck van 9 jaar is zelfs zo boos dat hij een brief heeft geschreven aan de bond.


De bond besloot de wedstrijd te verplaatsen vanwege de belangrijke duels van AZ in de play-offs voor de Conference League tegen het Portugese Gil Vicente. Eerder werden al de duels van FC Twente en PSV verplaatst. Alleen werd die beslissing een stuk eerder genomen. 600 NEC-fans hadden hun kaartje voor de uitwedstrijd tegen AZ al binnen toen bekend werd dat het duel werd verplaatst. Dat is voor Yannieck een groot probleem.

Boze brief
"Ik ben Yannieck, 9 jaar en ik kom uit Nijmegen. Ik ben heel erg fan van NEC. Aanstaande zondag was de wedstrijd AZ-NEC. Ik heb een kaartje gekocht maar toen kreeg ik te horen dat de wedstrijd was verplaatst naar donderdag 1 september om 21.00. En ik mag niet meer mee omdat het te laat is. Ik ben heel erg teleurgesteld", schrijft Yannieck in zijn brief. Later zegt hij tegen De Gelderlander: "De inhaalwedstrijd is voor mij veel te laat op de avond. Zo kort van tevoren de wedstrijd verplaatsen kun je niet maken naar alle supporters."

NEC heeft laten weten dat het alle supporters financieel zal compenseren die door de nieuwe datum van de wedstrijd niet meer heen kunnen.