KKD-topper tussen Excelsior en ADO Den Haag gaat niet door wegens coronauitbraak

9 januari 2022

Pro Shots
Excelsior

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen Excelsior en ADO Den Haag gaat zondagmiddag niet door "vanwege een groot aantal coronabesmettingen bij de thuisclub". Het duel zou om 14.30 uur aanvangen.


"Ondanks dat wij er als club alles aan doen om besmettingen tegen te gaan, ons houden aan de richtlijnen en een strikt testbeleid hanteren, zijn verschillende spelers en stafleden de afgelopen dagen positief getest", aldus Excelsior. "Doordat een te grote groep spelers als gevolg van besmettingen, blessures en schorsingen niet kan spelen, is na overleg tussen onze clubarts en de bondsarts van de KNVB besloten om de wedstrijd uit te stellen."

Ook TOP Oss-Jong AZ afgelast
Een nieuwe speeldatum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt, melden de clubs. Excelsior staat 2e in de eerste divisie, ADO neemt de 4e plek in.

Na Excelsior - ADO Den Haag is ook de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen TOP Oss en Jong AZ afgelast vanwege een groot aantal coronagevallen. De Alkmaarders hebben met zoveel besmettingen te maken dat Jong AZ geen team op de been kan brengen. Het duel in het Frans Heesen-stadion zou zondagavond om 20.00 uur beginnen.