Leicester en PSV weten allebei niet te scoren in gelijkopgaand duel

Rick Kraaijeveld • 00:52, 08-04-2022 / Laatste Update: 03:02, 08-01-2024

PSV heeft donderdagavond een makke avond beleefd in het duel met Leicester City. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, wat ervoor zorgde dat beide ploegen weinig écht uitgespeelde kansen kregen. Allebei kwamen ze 1 keer erg dicht bij een doelpunt, daarna moesten de ploegen het doen met kleine kansjes.

De man die aan de kant van de Eindhovenaren het meest opviel was Joey Veerman, in de 1e helft viel hij zowel positief als negatief op. Hij was degene die Mario Götze in scoringspositie bracht met een mooie pass, maar aan de andere kant zorgde zijn balverlies ook voor de grootste kans voor Leicester-speler Iheanacho. In de 2e helft viel Veerman meer in positieve zin op; hij had mooie passes en voerde goede dribbels uit.

Aan elkaar gewaagd

Waar men Leicester als favoriet betitelde in eigen huis, daar deed PSV absoluut niet onder voor The Foxes, die spits Jamie Vardy duidelijk misten. In de 2e helft zijn er dan ook weinig kansen meer gekomen; Iheanacho zag zijn schot in de 62e minuut net aan voorlangs gaan.

Een kwartier voor tijd kreeg PSV nog een grote kans: Noni Madueke waagde zich weer aan een dribbel en kwam er met 3 man uit richting de goal van Leicester. De bal werd onzuiver rondgespeeld, waardoor Götze - die vogelvrij stond aan de rechterkant - niet bereikt kon worden.

Beslissing in Eindhoven

Met dit gelijkspel ligt er een grote druk op de 2e wedstrijd van deze kwartfinale in Eindhoven. Leicester vergat zichzelf een voorsprong te gunnen, dus alle kansen liggen nog open voor PSV dat het thuisvoordeel heeft. De wedstrijd zal op donderdag 14 april zijn om 18:45 uur.